ЋИР | ЛАТ Адреса Трг народног устанка 2 Радно време 8:00 - 22:00

MAGBET

Vilijama Šekspira
Predstava internacionalnih ansambala "THE AMERICAN DRAMA GROUP EUROPE" i "TNT theatre Britain", koje čine glumci iz Velike Britanije i Nemačke. Oni će za srednjoškolce, osnovce i ostalu zainteresovanu publiku izvesti originalni tekst Šekspirovog "Magbeta" na engleskom jeziku."Ako MAGBET nije najbolji pozorišni komad ikad napisan, on je svakako najviše puta izvođen. Predstava istražuje korupciju moći i njene zastrašujuće rezultate, kako politički tako i lično. Ali, dok su teme duboke i složene, forma je izuzetno zabavna: ovo je triler, ratna priča, romansa, noćna mora, priča užasa i najmoćnija prezentacija natprirodne priče. Veštice lebde iznad ove predstave kao i demoni i restauratori prirodnog poretka, koje MAGBET i njegova supruga pokušavaju uništiti. Zlo koje kraljevski par oslobađa im se vraća, a imi, publika, gledamo kolaps golih ambicija i krajnje ludilo."


Američku dramsku grupu Evropa (AMERICAN DRAMA GROUP Europe) osnovao je 1978. godine u Minhenu Grentli Maršal, Amerikanac iz Ohaja. Od početka, grupa je bila povezana sa Minhenškim univerzitetom, gde su bile izvođene prve predstave. Njen rad se ubrzo proširio i na minhenska pozorišta, a zatim su usledila i gostovanja u ostalim nemačkim gradovima. Ekspanzija je nastavljena i postepeno je uključivala mnoge evropske i azijske zemlje, a osnovni cilj je izvođenje pozorišnih predstava vrhunskog umetničkog dometa u što većem broju zemalja.

Ovu metnička grupa je 1994. godine započela turneju po evropskim zamcima, posećujući slavna mesta i priređujući nesvakidašnja iznenađenja. Glumci su dolazili iz Njujorka, Londona i Pariza, da bi, vremenom, standardnom repertoaru bile dodate i predstave koje izvode francuska pozorišta, gde produkcije dele uloge i režiraju. Izvođeni komadi obuhvataju američke, britanske i francuske klasike, kao i modernu dramu.

Umetnički direktor britanskog TNT teatra (TNT Theatre Britain) i Američke dramske grupe Evropa je Pol Stebings, koji kombinovanjem ovih umetničkih trupa želi da stvori najpoznatiji svetski pozorišni ansambl, čiji će godišnji rezulat rada u mnogim zemljama biti veći broj odigranih predstava u odnosu na bilo koju pozorišnu trupu.
Pol Stebings je nosilac Ordena prvog reda, koji mu je dodelio Odsek za glumu Bristolskog univerziteta.

Više informacija na zvaničnom sajtu:
www.adg-europe.com
CENA ULAZNICE JE 600 DINARA.

MESTO I VREME
  • Velika sala
  • 11.10.2018.
  • 11:15
Дом kултуре Чачак
  • Трг народног устанка 2
  • 32000 Чачак
  • Тел / Факс: + 381 32 325 073
ПИБ: 101112640
  • Матични број: 07167342
  • Делатност: Извођачка уметност
  • Текући рачун: 840-167668-69
Пратите нас:
  • Copyright © 2018 Dom kulture Čačak. All rights reserved