Winter festival 2017

Na međunarodnom baletskom takmičenju Winter festival 2017, održanom 9.decembra na Zlatiboru, nastupile su članice baletskog studija FORCE i baletskog studija ADAGIO AS čačanskog Doma kulture.

Balerine studija Force, koji vodi nastavnica baleta Ivana Dunjić su postigle do sada najveci uspeh . Šest prvih mesta osvojile su numere: Miris orhideja (children, kategorija klasican balet), Arapska igra iz baleta Krcko Oraščić (juniori, balet), Kan kan ( open), Nebo (seniori, balet), Roxanne-Moulien Rouge (seniori, musical theatre), Pizzicato (duetna varijacija, klasičan balet) i jos jedno drugo i treće mesto za varijacije Mocart i Pizzicato, iz baleta Silvia. Treba izdvojiti i dve specijalne nagrade, za koreografiju i izvođenje, zbog kojih su balerine osvojile gratis kotizacije za učešće na takmičenju Dance Open u Minhenu, u aprilu sledeće godine. Prvih pet prvonagrađenih koreografija su bile formacija, (i do 18 članica u grupi), a prema komentarima publike i žirija prikazani su originalnost i odlična ujednačenost u nastupima.

Uspešne su bile i članice baletskog studija ADAGIO AS, kojim rukovodi baletski pedagog Snežana Aćimović. U kategoriji deca, ( art dance, formacija) koreografija Zlatokosa osvojila je prvo mesto, u kategoriji juniori (klasičan balet, formacija) koreografija Šećerlema tekođe je proglašena najboljom, kao i koreografija Priča jedne slike, u kategoriji juniori (formacija, moderan balet). Za jedinstveni scenski nastup i kreativnost, baletskom studiju ADAGIO AS pripala je i jedna SPECIJALNA nagrada.

Na takmičenju Winter festival 2017 učestvovali su takmicari iz Egipta, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.