Na takmičenju Amadeus fest, održanom u nedelju 25. novembra u Požarevcu, članice baletskog studija Doma kulture FORCE imale su izuzetno zapažen nastup.

Čačanske balerine su osvojile tri prve nagrade i to za izvođenje koreografija iz baleta “Labudovo jezero”, varijacija iz baleta “Pahita” i baleta “Arapska igra”. Nije izostala ni specijalna nagrada za Galu Pamučar, koja je briljirala izvodeći varijacije iz baleta “Pahita”. Rezultati su utoliko vredniji jer je nastupilo oko 1000 takmičara iz brojnih plesnih klubova i baletskih studija širom Srbije.

Pred izabranicama nastavnice baleta Ivane Dunjić, koja rukovodi baletskim studiom FORCE, je tradicionalni novogodišnji baletski koncert, zakazan za 26. decembar u Domu kulture, a pravi izazovi očekuju ih početkom sledeće godine. Prvo će u februaru nastupiti u Beču, na takmičenju Viena dance open, a narednog meseca će najstarije članice studija po prvi put učestvovati na internacionalnom takmičenju u Amsterdamu, gde se očekuje prisustvo vrhunskih evropskih plesnih grupa.