Nova priznanja za Glumački atelje Kulturnog centra Čačak

Na upravo završenom Festivalu amaterskih i akademskih pozorišta Zlatna kulisa u Kragujevcu, predstava “Ručni rad” Glumačkog ateljea Kulturnog centra Čačak osvojila je dve nagrade…

„Ručni rad, ili tajna jednog pisma“ u Kragujevcu

U petak 17. marta 2023. godine predstava “Ručni rad, ili tajna jednog pisma” Glumačkog ateljea Kulturnog centra Čačak izvedena je u zvaničnoj selekciji Festivala amaterskih i akademskih pozorišta ”Zlatna kulisa” u Kragujevcu…

OBAVEŠTENJE

Poštovani,
projekcija filma MALA BANDA u okviru KIDS FESTA, revije filmova za decu, najavljena za danas u 11 časova, biće prikazana u petak, 18. novembra u istom terminu.
Hvala na razumevanju.

OBAVEŠTENJE

Povodom otkazivanja za sinoć najavljene operske predstave Orfej i Euridika Narodnog pozorišta u Beogradu, Dom kulture Čačak obaveštava javnost da je posredstvom medija imao informaciju da će, zbog radova na gasnim instalacijama, grejanje velike sale sigurno biti u funkciji od 18 časova. U skladu sa tim, izvođači su bili u potpunosti pripremljeni i kompletna scenografija postavljena, ali pošto i posle predviđenog vremena grejanja u zgradi nije bilo, direktorka i producentkinja Opere Narodnog pozorišta odlučile su da predstava ne bude odigrana, jer nisu želele bilo kakvu vrstu improvizacije, već profesionalni nastup u skladu sa renomeom ove ustanove. Takođe, u datim uslovima je postojala i mogućnost povrede balerina, kao i neadekvatana upotreba i zvuk gudačkih instrumenata. Sa druge strane, u interesu Doma kulture Čačak svakako nije bilo i da posetioci sede u hladnoj sali pa je epilog svih ovih okolnosti bilo otkazivanje predstave.
Uz iskreno izvinjenje vernoj publici, obaveštavamo javnost da ćemo sledeće sedmice izdati saopštenje o proceduri vraćanja kupljenih ulaznica za operu Orfej i Euridika.
Hvala na razumevanju.

IZUZETNO USPEŠAN NASTUP BALETSKOG STUDIJA DOMA KULTURE FORCE NA TAMIČENJU U ČEŠKOJ

Na takmičenju Prague 2022 Fest Info Dance, održanom 5. novembra, više od 40 najstarijih članica Baletskog studija Doma kulture Force, koji već godinama uspešno vodi nastavnica klasičnog baleta Ivana Dunjić, osvojile su brojne nagrade…

,,RUČNI RAD ILI TAJNA JEDNOG PISMA” NA FAPOR-U

U petak, 4. novembra predstava Glumačkog ateljea Doma kulture Čačak “Ručni rad ili tajna jednog pisma”, zvanično je otvorila glavni program 10. jubilarnog Festivala amaterske pozorišne režije – FAPOR u Leskovcu…

KAPETANICA DŽUN PIPLFOKS U JAGODINI

Predstava Glumačke radionice Doma kulture Čačak, Kapetanica Džun Piplfoks, u ponedeljak 24. oktobra 2022. zvanično je otvorila 12. Međunarodni festival dečijih i omladinskih pozorišta – DOPS u Jagodini…

REZULTATI KONKURSA ZA IZLAGANJE U LIKOVNOM SALONU DOMA KULTURE ČAČAK U 2023. GODINI

Na sastanku Programskog saveta Likovnog salona Doma kulture Čačak, održanog 25. oktobra 2022. godine, prisustvovali su članovi: Miroslav Živković (predsednik), Danijela Purešević, Žolt Kovač, Milica Perić i Vesna Petrović. Od prijava prispelih na Konkurs (20 kandidata), izabrani su sledeći autori:

Glumački atelje Doma kulture uvršten među najbolje!

Predstava Glumačkog ateljea Doma kulture Čačak, “Ručni rad, ili tajna jednog pisma”, uvrštena je u glavnu selekciju festivala FAPOR. Na ovaj način naša predstava je svrstana u šest najboljih amaterskih predstava među prijavljenima za jubilarni 10. Festival amaterske pozorišne režije u Leskovcu.

Predstava “Ručni rad,ili tajna jednog pisma” pred leskovačkom publikom će se naći u petak, 4. novembra.

Ovo je prva premijera Glumačkog ateljea Doma kulture Čačak i izbor u glavnu selekciju na festivalu sa tradicijom, na koji konkurišu svi amaterski stvaraoci iz čitave zemlje, dolazi kao potvrda dosadašnjeg rada, ali i motivacija za dalji razvoj i produkciju novih predstava.

Za izvođenja ove predstave na sceni Doma kulture Čačak do sada su karte nestajale u rekordnom roku, pa nas novo izvođenje pred čačanskom publikom očekuje u drugoj polovini novembra.

Do tada, čestitamo ekipi predstave na uspehu i želimo im uzbudljiv susret sa leskovačkom publikom.

OBAVEŠTENJE

Koncert MUSIC FOR THE MISSING BUTTERFLIES, koji je bio zakazan za 29. septembar u 20 časova u Domu kulture Čačak – otkazan je zbog bolesti izvođača.

Kupljene ulaznice mogu biti vraćene na blagajni Doma kulture radnim danima od 9 do 20 časova.

Hvala na razumevanju.

OBAVEŠTENJE

U petak, 3. juna  2022.godine u Nikšiću su zaključeni sporazumi o kulturno poslovnoj i međunarodnoj saradnji  između Nikšića i Čačka.

Sporazume su potpisali Radinko Krulanović, direktor Nikšićkog pozorišta, Miodrag Čizmović direktor Javne ustanove „Zahumlje“ i  Radisav Luković, direktor Doma kulture Čačak.

Cilj potpisanog sporazuma je da kulturne institucije dva grada otvore svoja vrata za stvaraoce i kulturne poslenike i pokažu da kultura oplemenjuje, obogaćuje i ujedinjuje ljude.

„Za kulturu ne treba da postoje granice, ne treba da bude prepreka, nego treba da se deli da bi je imalo što više, da bi je umnožavali. Bavimo se svim vrstama umetnosti. U našoj ustanovi zastupljeni su književni program, likovni, kulturno–obrazovni, filmski, pozorišni i muzički program, kao i edukativni sadržaji iz oblasti baleta, glume i likovne umetnosti… Sve ono što čini kulturni život jednog grada nalazi se pod našim krovom, a sve te programe možemo organizovati i  pokazati našim prijateljima u Nikšiću“, kazao je tom prilikom Radisav Luković, direktor Doma kulture Čačak.

„Ovo je uvertira za nešto što će se lepo dešavati ne samo na polju kulture nego i na polju dva grada. Da radimo, da se povezujemo, da jedni drugima omogućujemo da rastemo, da budemo bolji nego što jesmo“, rekao je Radinko Krulanović.

Potpisnici sporazuma su istakli da saradnja neće podrazumevati samo gostovanja umetnika iz Nikšića u Čačku i obrnuto, već i realizaciju zajedničkih programa.

Potpisivanju su prisustvovali i gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević, kao i Dražen Papić, predstavnik Kulturnog centra Novi Sad, grada koji je ove godine Evropska prestonica kulture, a informaciju o zaključenju sporazuma preneli su svi crnogorski mediji.

  

OBAVEŠTENJE

Danas i sutra, 18. i 19. maja 2022. godine, biletarnica Doma kulture Čačak će raditi od 09 do 15 časova.

OBAVEŠTENJE

Koncert balkanske muzike ALICE IN WONDERBAND, koji je trebalo da bude održan 20. aprila 2022. godine u Domu kulture Čačak, otkazan je.

OBAVEŠTENJE

Poštovani,
Koncert ”Tradicija igre” Srednje baletske škole ”Lujo Davičo” iz Beograda, koji je najavljen za subotu, 9. april 2022. godine u Domu kulture Čačak je otkazan.
Kupljene ulaznice mogu biti vraćene na biletarnici Doma kulture radnim danima od 9 do 20 časova.

OBAVEŠTENJE

Poštovani, obaveštavamo vas da će, u skladu sa novim merama Republičkog kriznog štaba za borbu protiv korone, od ponedeljka, 14. marta 2022. godine, ponovo biti u funkciji pun kapacitet velike sale Doma kulture Čačak. Umesto dosadašnjih 351, raspoloživo je 678 mesta za publiku za sve naše programske sadržaje. Takođe vas podsećamo da je u toku prodaja dodatnih slobodnih ulaznica za najnoviju monodramu Sandre Silađev DEJT (17. mart u 20 časova).

HVALA NA RAZUMEVANJU.

OBAVEŠTENJE

Poštovani,

koncert ”Nikada nismo sami” Sonje Kalajić, koji je trebalo da bude održan u petak, 25. februara u Domu kulture Čačak, odložen je. O naknadnom terminu održavanja koncerta javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Hvala na razumevanju

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Poštovani,

Pozorišna predstava CRVENA, koja je trebalo da bude odigrana 28. januara u Domu kulture Čačak, OTKAZANA JE zbog bolesti glumca.
Kupljene ulaznice mogu biti vraćene na blagajni Doma kulture radnim danima od 9 do 20 časova.

Hvala na razumevanju.

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Pozorišna predstava SUZE SU O. K. koja je sutra uveče trebalo da bude odigrana na velikoj sceni Doma kulture OTKAZANA JE zbog bolesti dela glumačke ekipe. Kupljene ulaznice mogu biti vraćene na biletarnici Doma kulture radnim danima od 9 do 20 časova.
Hvala na razumevanju.

OBAVEŠTENJE

Poštovani posetioci,

od sada je u funkciji android aplikacija Doma kulture Čačak. Možete je besplatno preuzeti na Google Play Store prodavnici.

OBAVEŠTENJE

Poštovani posetioci,

Biletarnica Doma kulture Čačak radiće od 8 do 15 časova 4. 5. i 6. januara. Na Božić, 7. januara neće raditi, a od 10. januara 2022. godine radiće regularno od 9 do 20 časova.

OBAVEŠTENJE

Pozorišna predstava PLACEBO Narodnog pozorišta u Prištini, koja je trebalo da bude odigrana u petak, 12. novembra u Domu kulture Čačak, otkazana je zbog bolesti glumca.
Ulaznice mogu biti vraćene na blagajni Doma kulture radnim danima od 9 do 20 časova.

OBAVEŠTENJE O OTKAZANOJ OPERI ORFEJ I EURIDIKA

Poštovani posetioci,

Opera Orfej i Euridika u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu otkazuje se do daljeg zbog nepromenjene epidemiološke situacije.
Kupljene ulaznice mogu se vratiti do 15.12.2021. godine na blagajni Doma kulture Čačak svakog radnog dana od 9 do 20 časova.

Hvala na razumevanju!

PR služba Doma kulture Čačak

Novi broj magazina RYLRefresh Your Life (74 – jul/avgust) između ostalog sadrži i intervju sa Radisavom Luković …