У понедељак 4. фебруара у Београду је потписан Протокол о дугорочној пословно техничкој сарадњи између Народног позоришта и Дома културе Чачак.
Протокол је потписан у циљу уметничке сарадње ове две установе културе, која ће омогућити унапређење културне размене два града. Народно позориште и Дом културе ће убудуће учествовати у заједничким продукцијским пројектима, размени аутора и уметника и на непрофитабилној основи обезбедити реципрочна гостовања у Београду и Чачку. Предвиђена је и међусобна промоција приликом гостовања на фестивалима, догађајима и другим културним пројектима.

Протокол о дугорочној сарадњи су потписали Ивана Вујић Коминац, в.д. управника Народног позоришта и директор чачанског Дома културе Радисав Луковић.

Први вид конкретизације сарадње биће реализован 27. фебруара, када на Великој сцени Дома културе гостује представа “Балкански шпијун” у продукцији Народног позоришта, Чачани ће у октобру и новембру моћи да погледају оперу “Аида” и “Лабудово језеро”’, док је и за најмлађе суграђане ускоро планирана оперска представа. Такође, из Народног позоришта најављују нове верзије култних представа “Нечиста крв” и ” Коштана” Боре Станковића.

Приликом потписивања протокола о сарадњи најављена је иницијатива Народног позоришта да ова установа културе и град Чачак буду укључени у будући пројекат који ће повезивати позоришта из Новог Сада, Ниша и Београда и Дом културе Чачак.

Ексклузивна информација за чачанску јавност је и да ће се један од најпознатијих балетских уметника данашњице, кореограф и глумац Сергеј Полуњин, представити београдском публици 7, 8. и 9. марта на Великој сцени Народног позоришта главном улогом у балету “Посвећење”, у кореографији Јуке Оиши. Представа је инспирисана кореографијом и извођењем Вацлава Нижинског на чувену композицију Игора Стравинског “Посвећење пролећа”.