OTKAZANO

Poštovani posetioci,

Opera Orfej i Euridika u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu otkazuje se do daljeg zbog nepromenjene epidemiološke situacije.
Kupljene ulaznice mogu se vratiti do 15.12.2021. godine na blagajni Doma kulture Čačak svakog radnog dana od 9 do 20 časova.

Hvala na razumevanju!

PR služba Doma kulture Čačak

Kristof Vilibald Gluk

Solisti, Orkestar, Hor i Balet Narodnog pozorišta u Beogradu izvešće najpopularnije Glukovo delo, operu Orfej i Euridika, zasnovanu na antičkom mitu o tragičnoj ljubavi koja odiše “plemenitom jednostavnošću” i u muzici i u drami.

Orfej je bio mitski pevač i pesnik. Njegova žena, nimfa Euridika, umrla je od ujeda zmije nedugo pošto su se uzeli. Orfej je bio toliko skrhan da je odlučio da siđe u donji svet ne bi li uspeo da je vrati. Začaravši ih svojom lirom, dozvolili su mu da Euridikinu dušu izvede na svetlost dana i tako je oživi, ali pod uslovom da se nijednom ne okrene za njom pre nego što izađu. Zbunjen i pod pritiskom, ne prepoznajući Euridiku u sablazni čije je kretanje osetio iza sebe, ipak se okrenuo i tako drugi put izgubio svoju voljenu…

Mesto i vreme:

Velika sala, 02.11.2021. u 20 časova