Одлуком организационог одбора фестивала, представа Глумачке радионице Дома културе Чачак “Капетаница Џун Пиплфокс” уврштена је у званичну селекцију 64. фестивала драмског стваралаштва деце и младих – Мајске игре који ће се одржати од 16. до 20. маја у Бечеју.

Мајске игре су највећи и најстарији фестивал овог типа у земљи и региону, одржава се већ 64 године, у организацији Градског позоришта Бечеј и представља преглед најбољих позоришних остварења текуће сезоне са простора републике Србије и земаља из окружења. Сваке године се за фестивал пријави више десетина представа, а организациони одбор бира по пет представа у две категорије (представе за децу и представе за младе).

Наша представа има ту част да се нађе у овогодишњој селекцији и да на тај начин буде прва представа Глумачке радионице, али истовремено и прва представа из нашег града која ће се наћи на овом престижном фестивалу. Верујемо да ће чланице посаде капетанице Џун Пиплфокс на најбољи начин представити Дом културе и наш град.

У суботу, 7. маја 2022. године представа Глумачке радионице Дома културе у Чачку “Круг прича”, по делима Антона Павловича Чехова, Николаја Кољаде и Николаја Гогоља, имала је прилику да учествује на ревијалном фестивалу глуме за децу – Глумијада у Дечијем културном центру у Београду. Реакције других учесника и публике на извођење наше представе биле су узбудљиве, емотивне и вредне. Поред тога, имали смо прилику да гледамо представе драмских радионица из Крушевца, Краљева и Брчког, као и да са члановима драмског студија Моја сцена из Београда учествујемо на радионици “Дан импровизације”.