Radionice animiranog filma za čačanske osnovce

Voditelj zanimljive radionice animiranog filma za čačanske osnovce, u organizaciji studija za animaciju „Animatik“ Doma kulture u Čačku, bio je reditelj i animator iz Beograda, Siniša Milosavljević. On je stručno i nadahnuto uveo polaznike u tajne animiranja plastelina, a rezultat kolektivnog rada i dvodnevnog druženja mladih animatora je simpatičan animirani rad, koji će naredna dva meseca biti “alternativna” špica našeg festival animacije ANIMANIMA!

A ovo su naši vredni i talentovani animatori: Emilija Parezanović, Andrea Savić, Marija Srnić, Anja Majstorović, Luka Basarić, Aleksa Majstorović, Danica Utvić, Danilo Lazović, Luka Šibinac, Jevrem Nedeljković, Teodora Jevđović.

Upoznajte voditelja radionice “SVE(T) OD PLASTELINA”

SINIŠU MILOSAVLJEVIĆA

Siniša je rođen 1973. god u Beogradu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji Lepih Umetnosti 2002. godine. Profesionalno se bavi digitalnom animacijom od 2000. godine i učestvovao je u različitim komercijalnim projektima, reklamama, animiranim serijama, filmovima i digitalnoj stampi. Vodio je više radionica plastelinske stop-motion animacije na Univerzitetu Umetnosti i Svratištu za decu uključenu u život i rad na ulici.

Vodi studio za digitalnu animaciju „Animafilm“ od 2005-te godine, koja se bavi produkcijom različitih animacijskih i grafickih sadržaja. U studiju se razvijaju i primenjuju sve klasične tehnike animacije: cel animacija, plastelinska animacija, kolaž i digitalna animacija.

Link do prezentacije: https://www.youtube.com/watch?v=L35CljDMJkQ

Mesto i vreme: 09. i 10.05.2015.