Дом културе од 16:00 до 24:00, 18.05.2019. 

Дом културе и ове године учествује у Европској манифестацији Ноћ музеја, а тема је СЛОБОДА. Слобода као стање свести, одувек је била идеја водиља и инспирација уметничког бунта. На тај начин су стеге и забране, које су често биле део друштвених норми, постале креативни вентил, а уметност огледало друштва.

17:00
ДЕБАТА О УНАПРЕЂЕЊУ МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКОГ ДИЈАЛОГА

Центар за подршку и инклузију “ХЕЛП НЕТ”, у сарадњи са Повереником за заштиту равноправности, а уз подршку Вишеград фонда, спроводи пројекат под називом “УНАПРЕЂЕЊЕ МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКОГ ДИЈАЛОГА”. Пројекат има интернационални карактер и спроводи се у сарадњи са невладином организацијом “90 ДЕЦИБЕЛА” из Мађарске, Европском групацијом за територијалну сарадњу “ТРИТИА” из Пољске, као и локалном самоуправом “Власке Мезфичи” из Чешке. Има за циљ подстицај међусобне сарадње, разумевања и суживота генерација.

Мала сала

18:30
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “ИЗВИНИТЕ, КОЛИКО ИМАТЕ ГОДИНА?”

Комедија у пет слика по тексту Радмила Пеција Урошевића, у продукцији “Пан театра” из Београда.
Играју: Бранка Стојковић, Оливера Викторовић Ђурашковић, Иван Пантовић.

УЛАЗ СЛОБОДАН.

Велика сала

Рок музика је од свог настанка, шездесетих година прошлог века, била оличење борбе за слободно изражавање емоција и размишљања кроз музику. Ни наши простори нису одолели том зову слободе. Петар Пеца Поповић, рок критичар, је жива енциклопедија догађаја везаних за рок музику, а и шире. Он ће нас провести кроз своју документарну изложбу под називом ЗАУСТАВЉЕНОСТ – РОК МЕМОРАБИЛИЈЕ.

Средњи хол