Циркуско – позоришни перформанс (реприза)

Чачанска публика имаће јединствену прилику да прва види циркуско-позоришни перформанс “Кафка лаже” 29. и 30. јуна, на великој сцени Дома културе. Необичан интернационални пројекат, спој фарсе, позоришта, савременог циркуса, развили су уметници из Канаде и Србије. Пројекат ће први пут бити представљен у наше граду. Првог дана у 20, другог у 16 часова, а улаз је слободан.

Интернационални пројекат “Кафка лаже” плод је сарадње српске позоришне редитељке Маје Малетковић и циркуске уметнице Ане Вигеланд из Канаде. Заједно га раде већ две године у Београду и Монтреалу. Њихов необичан уметнички пројекат подржало је и Канадско веће за уметност. Нашој публици представиће несвакидашње преплитање циркуских елемената, трапеза и жонглирања и пробојних – фарсичних и комичних ситуација. Мају Малетковић и Ану Вигеланд инспирисале су три приче Франца Кафке, оригинални ликови су промењени, додати су нови циркуски садржаји. Сценографију је урадила Вера Комарчевић, а костиме Вељко Стојановић.

Редитељка Маја Малетковић позоришној јавности је позната и по представи „Случајна смрт једног анархисте“, у којој играју Никола Ђуричко, Бојан Димитријевић, Никола Ракочевић, али и по психолошком трилеру „Погледи“ у извођењу Катарине Радивојевић, Нине Сеничар и Марије Вицковић.

Ана Вигеланд и циркуски уметници Stephane Gentilini, Pierre-Luc Houde, Sabine Jean i Evelyne Laforest су дипломирали на престижној Националној циркуској школи у Монтреалу. Сви имају сталне интернационалне ангажмане.

Позив за наступе у нашем граду канадским и српским уметницима стигао је из Градске управе Чачак и Дома културе.

Место и време:
Велика сала, 30.06.2019. у 16 часова