Cirkusko – pozorišni performans (repriza)

Čačanska publika imaće jedinstvenu priliku da prva vidi cirkusko-pozorišni performans “Kafka laže” 29. i 30. juna, na velikoj sceni Doma kulture. Neobičan internacionalni projekat, spoj farse, pozorišta, savremenog cirkusa, razvili su umetnici iz Kanade i Srbije. Projekat će prvi put biti predstavljen u naše gradu. Prvog dana u 20, drugog u 16 časova, a ulaz je slobodan.

Internacionalni projekat “Kafka laže” plod je saradnje srpske pozorišne rediteljke Maje Maletković i cirkuske umetnice Ane Vigeland iz Kanade. Zajedno ga rade već dve godine u Beogradu i Montrealu. Njihov neobičan umetnički projekat podržalo je i Kanadsko veće za umetnost. Našoj publici predstaviće nesvakidašnje preplitanje cirkuskih elemenata, trapeza i žongliranja i probojnih – farsičnih i komičnih situacija. Maju Maletković i Anu Vigeland inspirisale su tri priče Franca Kafke, originalni likovi su promenjeni, dodati su novi cirkuski sadržaji. Scenografiju je uradila Vera Komarčević, a kostime Veljko Stojanović.

Rediteljka Maja Maletković pozorišnoj javnosti je poznata i po predstavi „Slučajna smrt jednog anarhiste“, u kojoj igraju Nikola Đuričko, Bojan Dimitrijević, Nikola Rakočević, ali i po psihološkom trileru „Pogledi“ u izvođenju Katarine Radivojević, Nine Seničar i Marije Vicković.

Ana Vigeland i cirkuski umetnici Stephane Gentilini, Pierre-Luc Houde, Sabine Jean i Evelyne Laforest su diplomirali na prestižnoj Nacionalnoj cirkuskoj školi u Montrealu. Svi imaju stalne internacionalne angažmane.

Poziv za nastupe u našem gradu kanadskim i srpskim umetnicima stigao je iz Gradske uprave Čačak i Doma kulture.

Mesto i vreme:
Velika sala, 30.06.2019. u 16 časova