Predstava Glumačke radionice Doma kulture Čačak, Kapetanica Džun Piplfoks, u ponedeljak 24. oktobra 2022. zvanično je otvorila 12. Međunarodni festival dečijih i omladinskih pozorišta – DOPS u Jagodini.

Nakon izvođenja predstave pred jagodinskim mališanima, ekipa je imala prilike da razgovara sa stručnim žirijem festivala u sastavu:

Dragan Petrović Pele – glumac i profesor na FDU u Beogradu, predsednik žirija, Ljiljana Dragutinović – glumica i Sanja Pribaković, direktorica OŠ “Rada Miljković” u Jagodini, član žirija u ime grada domaćina.

Pored pohvala koje je žiri imao za predstavu u celini, vizuelni identitet predstave (kostim i scenografiju), te preciznu kolektivnu i uzbudljivu individualnu i partnersku igru, žiri je dao i nekoliko konkretnih tehničkih saveta kojima bi se mlade glumice mogli poslužiti u specifičnoj situaciji kada među mladom publikom zafali pozorišnog bontona, ili usmerenja od strane odraslih koji bi ih utišali, a kako bi uspeli na sceni da savladaju prepreku čujnosti u vanrednim okolnostima.

Naše glumice potom su provele prijatno popodne u Jagodini i u pratnji domaćina posetile muzej voštanih figura, kao i zoološki vrt. Na kraju ovog sadržajnog festivalskog dana, pogledale su predstavu Peron za sutra, koja je izvedena u okviru festivalske selekcije predstava za mlade, a u produkciji Doma kulture iz Prijepolja.