Na baletskom takmičenju koje je održano 16.juna u Aranđelovcu, predvođene nastavnicom Snežanom Aćimović, članice baletskog studija Doma kulture ADAGIO, postigle su do sada najveći uspeh, osvojivši čak osam prvih nagrada i specijalnu nagradu za najbolji studio.
Prvo mesto u najmlađoj solo kategoriji osvojila je Lena Aćimović za koreografiju JE T AIME (savremeni balet). Prvonagrađene su i koreografije “Latice” (mini kategorija, formacija Art) pripremne grupe, “Paukovi”, u izvođenju mlađe grupe studija ADAGIO (formacija savremeni balet), kojoj je dodeljeno i specijalno priznanje. Prvo mesto pripalo je i koreografijama “Note” i “Šećerlema” (klasičan balet) takođe u izvođenju mlađe grupe, kao i “Priča jedne slike” (formacija Art) u izvođenju baletskog studija Doma kulture ADAGIO AS.
Za koreografiju “Creep” (savremeni balet) triju Anđela Zelenović, Natalija Redžo i Mina Vučković pripalo je prvo mesto, kao i za koreografiju “Kavez”, baletskog studija Adagio. Drugo mesto u kategoriji solo savremeni balet osvojila je Elena Čolović, ispred koje se našla svetska prvakinja iz 2017.godine, članica beogradskog studija Dance Factory. U izuzetno jakoj konkurenciji Natalija Redžo je osvojila treće mesto u kategoriji solo art.
Autor svih koreografija je nastavnica baleta Snežana Aćimović, koja je izrazila zahvalnost roditeljima balerina kao i Domu kulture na pomoći i podršci.Zbog izuzetnih rezultata, baletskom studiju Doma kulture Adagio dodeljena je specijalna nagrada, za “najveći napredak” – besplatni seminar savremenog plesa sa Natašom Stanković , a po komentarima publike, koreografa i žirija studio se izdvojio po originalnosti, ujednačenosti i izuzetnom tehnikom.
Na takmičenju je bilo oko hiljadu takmičara iz Beograda, Novog Sada, Vršca, Aranđelovca, Užica i ostalih gradova Srbije.